ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ

http://www.teithe.gr

1. Υγειονομική Περίθαλψη

Παρέχεται πλήρης ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη δωρεάν σε όσους δεν διαθέτουν άλλη ασφάλεια. Παράλληλα λειτουργεί ιατρείο εντός του Ιδρύματος τις πρωινές και τις απογευματινές ώρες.

2. Φοιτητική Εστία

Η Φοιτητική εστία του Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης διαθέτει εγκαταστάσεις στη Σίνδο (κτίριο 10) με 108 δίκλινα δωμάτια. Οι ημερομηνίες υποβολής αίτησης είναι ίδιες με τις ημερομηνίες εγγραφής πρωτοετών. Στο παρακάτω link θα βρείτε τα απαιτούμενα  δικαιολογητικά και έντυπα.

 Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. (2310)-013148 και 013149.

http://www.teithe.gr/modules/news/article.php?storyid=759

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά κατατίθενται στην γραμματεία της Εστίας από 7:30 έως 15:30 τις εργάσιμες ημέρες ή ταχυδρομικά στην διεύθυνση:  Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης-ΤΕΙΘ Σίνδος, ΤΘ. 14,   Τ.Κ. 57400, με την ένδειξη: «αίτηση για εισδοχή στην Εστία Σίνδου»

3. Σίτιση

Στον κεντρικό διάδρομο του Ιδρύματος λειτουργεί εστιατόριο (τηλ. 2310-013126), το οποίο παρέχει σίτιση με δύο γεύματα την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα, εκτός από την περίοδο των διακοπών. Τα γεύματα σερβίρονται για όσους επιθυμούν, σε παράρτημα του εστιατορίου που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στη διεύθυνση Μπρατούνα 5, κάθετος στη Δωδεκανήσου, περιοχή πλατείας Δημοκρατίας. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο τουλάχιστον φαγητά και το ημερήσιο κόστος είναι 3.30 Ευρώ (γεύμα και δείπνο). Κάρτα σίτισης δικαιούνται όλοι οι φοιτητές αρκεί να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Περισσότερες πληροφορίες θα βρουν οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές στο παρακάτω link:  http://www.teithe.gr/modules/news/article.php?storyid=760

Για περισσότερες πληροφορίες να απευθύνεστε στο γραφείο σίτισης (κτίριο 1) και στο τηλέφωνο 2310-013124.

4. Πάσο

Κάθε φοιτητής δικαιούται μειωμένη τιμή εισιτηρίου στα οδικά, σιδηροδρομικά και θαλάσσια μέσα μαζικής μεταφοράς στο εσωτερικό της χώρας, σύμφωνα με το Π.Δ.265/85 (ΦΕΚ 99,τεύχος Α).

Στους δικαιούχους φοιτητές χορηγείται μετά την εγγραφή τους, κωδικός με τον οποίο μπορούν να μπουν στην παρακάτω ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και να αιτηθούν για παραλαβή Ακαδημαϊκής Ταυτότητας, η οποία χρησιμοποιείται και ως Πάσο:

http://academicid.minedu.gov.gr/Applications

5. Συγκοινωνία

Στο Α.Τ.Ε.Ι.Θ. μπορούν να έρχονται οι φοιτητές με το λεωφορείο της γραμμής Νο 52 των αστικών συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης,  που έχει αφετηρία στον σιδηροδρομικό σταθμό, καθώς επίσης και το 53 που έχει προορισμό τη Σίνδο, εξυπηρετεί το Α.Τ.Ε.Ι.Θ. Επίσης το λεωφορείο της γραμμής Νο 80, Μάλγαρα που έχει αφετηρία το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

6. Στράτευση 

Οι φοιτητές που δεν έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις δικαιούνται αναβολής στράτευσης για την ολοκλήρωση των σπουδών τους.Η αναβολή κατάταξης χορηγείται για χρόνο όσος είναι ο προβλεπόμενος χρόνος σπουδών συν 2 έτη. Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες μπορούν να ζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι από τα κατά τόπους στρατολογικά γραφεία.