ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Υπεύθυνη: Χριστάρα –Παπαδοπούλου Αλεξάνδρα

 

Αγαπητοί  συνάδελφοι, αγαπημένοι μας φοιτητές.

Σας καλωσορίζω στην 1η εκδήλωση παρουσίασης των 5 επιλεγμένων πτυχιακών εργασιών. H αλήθεια είναι ότι το 2008 έγιναν για πρώτη φορά πολλά πράγματα.

1η ημερίδα

1ο σεμινάριο και

σήμερα 1η εκδήλωση παρουσίασης των πτυχιακών εργασιών.. Ό λα αυτά χάρη στον προιστάμενό μας κ. Βαλσαμίδη, ο οποίος με την  εργατικότητα του, την οργανωτικότητά του και τον προγραμματισμό κατόρθωσε να υλοποιήσει ιδέες που για πολλά χρόνια παρέμειναν μόνο ιδέες.

Η πτυχιακή εργασία είμαι υποχρεωτική όπως γνωρίζετε για την απόκτηση του πτυχίου. Συμμετέχει στο βαθμό του πτυχίου με 10 διδακτικές μονάδες. Η εκπόνησή της γίνεται στο Ζ΄ εξάμηνο.

 Η πτυχιακή εργασία είναι η  κορυφαία προσπάθεια του φοιτητή, να συντάξει και να παρουσιάσει ένα επιστημονικό κείμενο, που μπορεί να είναι είτε βιβλιογραφική ανασκόπηση, είτε ερευνητική εργασία, είτε μελέτη και παρουσίαση ατομικής περίπτωσης.

Για τη συγγραφή του θέματος που πρέπει να έχει άμεση σχέση με τα πραγματικά προβλήματα της φυσικοθεραπείας και της αποκατάστασης, απαιτείται να ακολουθούνται κάποιοι βασικοί κανόνες. Κατά την τελική εξέταση της εργασίας από την εξεταστική επιτροπή η οποία είναι τριμελής λαμβάνονται υπόψιν: η δομή, η μορφή και το πρωτότυπο της εργασίας, καθώς επίσης η παρουσίαση και οι απαντήσεις που δίνει ο φοιτητής.

Βάση των παραπάνω κριτηρίων έχουν επιλεγεί οι κάτωθι πτυχιακές εργασίες:

 

1)       ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ Μ.Ε.Θ

 

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΒΑΡΣΑΜΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ   
ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ:
 ΠΕΦΤΟΥΛΙΔΟΥ ΠΑΥΛΙΝΑ

 

 

2)      ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 2-4 ΧΡΟΝΩΝ

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : ΧΡΙΣΤΑΡΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

ΦΟΙΤΗΤΗΣ : ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

  

3)      ΗΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΥΣΠΝΟΙΑΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ

     ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: ΧΡΙΣΤΑΡΑ - ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

    ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΛΑΜΠΟΥΔΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

 

 

 

Στο τέλος της ημερίδας δόθηκαν βραβεία στους φοιτητές που επιλέχθηκαν, από τους υπεύθυνους καθηγητές και βεβαιώσεις στους φοιτητές που παρακολούθησαν την ημερίδα.